Sertaç Kızılkaya İstanbul Bakırköy Özel Çavuşoğlu kolejindeki 6 yıllık eğitiminin ardından İstanbul Ünüversitesi Diş Hekimliği Fakültesini 1992 yılında başarı ile bitirdi. Yurt içi ve yurt dışında birçok mesleki kurs seminer ve sempozyumda gerek konuşmacı gerek katılımcı olarak yer alan Sertaç Kızılkaya meslek hayatına Ataköy 9.Kısım Bakırköy Atrium çarşısı yanında bulunan kliniğinde sürdürdü.

Yoğun klinik çalışmalarını yurt dışından gelen hastaları için en iyi hizmet kalitesini verebileceği modern Korudent Diş Kliniğini açarak devam ettirmekte olan Sertaç Kızılkaya ya 02116616779 numaralı telefon ile ulaşabilirsiniz.

Hastaların bilgi sahibi olduklarında hekim ile daha iyi iletişim kurabildiklerini söyleyen Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya web sitesinde genel diş hekimliği estetik dişler, implant, ortodonti, zirkonyum diş kaplama gibi konularda bilgi vermektedir. Bazı tıbbı terimleri anlamakta zorluk çeken hastalar için genel bilgilendirme amacı ile aşağıdaki tanımlara göz atmaların faydalı olacaktır.

İmplantlar:
Dişlerin eksik olduğu yerlerde çeneye yerleştirilen metal diş köküdür. Daha sonra eksik dişin yerine geçmek üzere suni diş implantın üzerine yerleştirilir.
Kanal (Endodontik) Tedavisi:
Diş köklerindeki enfekte sinir dokularının temizlenmesi ve oluşan oyukların cansız bir madde ile doldurulmasından oluşan tedavi yöntemidir.
 Kompozit:
Oyukları tamir etmek için kullanılan beyaz dolgu malzemesi.Sağlığını korumak için ayarlanmış düzenli diş hekimi ziyaretleri. Kontroller ve terapi hastanın ağız sağlığının durumuna göre ayarlanır.
Köprü:
Kaybedilen bir veya birden fazla dişin yerine uygulanan sabit takma dişlerdir.
Kron:
Dişin diş minesi ile kaplı bölümü. Aynı zamanda, dişleri eski haline getirmek için uygulanan bir tür kaplamadır.
 Adeziv Sistemler (Bonding):
Dişleri onarmak, iyileştirmek , ya da daha estetik görünmesini sağlamak üzere dişe yapılan ilavelerdir. Diş yüzeyine güçlü bir yapıştırıcı madde ile tutturulmak suretiyle uygulanır.
 Çene Kemiği(Alveol Kemiği):
Diş kökünün etrafını kaplayan kemiksi yapıdır, diş kökünün çene kemiğine tutunmasını sağlar. Periodontal hastalıklar bu kemiğin erimesine yol açar.
Diş çıkarma:
Diş etlerinin kenar yüzeylerinin dişten uzaklaşarak sarkması.
 Gingivitis/Diş eti iltihabı:
Diş eti iltihabı olup, hafif ya da şiddetli olabilir. Diş eti iltihabı diş etlerinde kırmızılık, ödem(şişlik) ve hassasiyete sebep olur.
 Hipersensitivite/Aşırı hassaslık:
Sıcak, soğuk, kimyasal, mekanik ya da osmotik(tatlı veya tuzlu) uyarıcılarla temas ettiğinde dişlerin verdiği ani ve keskin ağrı şeklindeki reaksiyon.
  Küretaj:
Diş etlerindeki/periodontal ceplerdeki hastalıklı ya da zarar görmüş dokuların temizlenmesi.
Leke:Dış/harici lekeler, sigara, kahve, çay ve yemek gibi dış etkenlerin/maddelerin sebep olduğu dişin dış yüzeylerinde oluşan lekelerdir. Genellikle aşındırıcı prophylaxis diş macunlarıyla dişin temizlenmesi suretiyle bu tür lekeler yok edilebilir. İç/esas lekeler dişin içindeki lekelerdir. Dişlerin geliştiği dönemde bazı yiyeceklerin ya da kimyasal maddelerin vücuda alınması nedeniyle oluşabilirler. Bu tür lekeler kalıcıdır ve temizleme yöntemiyle yok edilemezler. Diş beyazlatma yoluyla iyileştirilebilirler.
Mouthguard/Ağız koruyucu:
Dişleri darbe ve yaralanmalardan korumak üzere dişlere takılan yumuşak koruyucu alet.
Okluzal travma:Dişleri sıkma, gıcırdatma gibi, dişlere fazla baskı uygulandığı zamanlarda ortaya çıkar. Eğer kontrol edilmez ise hızlı bir şekilde ataşman ve kemik kaybına sebep olur.
 Okluzyon/Kapanma:
Alt çenenin tüm pozisyonlarında ve hareketlerinde alt ve üst dişlerin nasıl temas ettiğini ifade eder.
Ortodontik:
Alt ve üst dişlerin kusurlu kapanışının düzeltilmesi ve dişlerin işlevlerini düzgün yerine getirmeleri için dişlerin restorasyonu ile ilgilenen diş hekimliğinin bir kolu.
 Parlatma/Beyazlatma:
Bakteri plağını, pelikül ve lekeleri temizlemek üzere uygulanan bir yöntem. Düşük hızla çalışan bir cihazın ucuna içinde parlatıcı macun bulunan bir kap ile dişlerin ovulması şeklinde uygulanır.
Periodontal Apse:
Bir dişin etrafını çevreleyen diş eti dokusundaki akut enfeksiyon. Enfeksiyon kapmış bölgede, kırmızılık, şişlik, kanama, ağrı ve kemik kaybı görülebilir.
Periodontal Hastalık:
Dişi destekleyen yapılardaki hastalık.
 lak/Tartar:
Sert diş yüzeylerine yapışan ve ancak diş fırçası, diş ipi gibi ağız bakım ürünleriyle temizlenebilen bakteri plağı.
Plak:
Protein kalıntılarında bulunan ve sürekli dişlerde biriken renksiz, yapışkan bakteri tabakası. Bakteri plağı uzun süre temizlenmediği takdirde periodontal hastalıkların ve diş çürüklerinin ana nedenini oluşturur.
Protez/Takma diş:
Alt ya da üst çene için yapılmış, kısmi ya da tam set halindeki suni/takma dişler.
 Pulpa/Diş özü:
Dişin ortasındaki canlı dokudur. Dentinin içine yerleştirilmiş olan pulpanın yapısında sinir hücreleri ve dişi besleyen kan damarları bulunmaktadır.
 Temporomandibular Eklem (TMJ):
Alt çeneyi kafa tasına bağlayan eklem.
 Veneer Kaplama:
Diş rengindeki maddelerden, dişe tam uyacak şekilde yapılan bu ince kaplamalar ön dişlere yapıştırılarak dişlerin daha güzel görünmesini sağlar.
Rate post

Rate post
Önceki YazıMerhaba Dünya!
Sonraki Yazıİmplant diş fiyati 2013
16/06/2023

Zirkonyum Nasıl Bir Diş

Zirkonyum, son yıllarda diş hekimliğinde popüler hale gelen bir materyaldir. Estetik görünümü, dayanıklılığı ve biyouyumluluğu nedeniyle tercih edilen bir seçenektir. İşte zirkonyum...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
09/06/2023

Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?

Diş kaybı, estetik ve fonksiyonel açıdan sorunlara yol açabilir. Çekilen bir dişin yerine implant uygulaması, sağlıklı ve doğal bir gülümseme için en etkili çözümlerden...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
09/06/2023

Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir?

Senede bir defa diş kontrolü ve diş taşı temizliği yapmanın önemini anlatma ihtiyacı duydum. Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir? Sağlıklı...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon

Yorum Yap