2015 Zirkonyum kaplama diş fiyatı:

Hastalarımız için en iyiyi en uygun fiyatlar ile sunma prensibimiz gereği 2015 yılında zirkonyum diş kaplama fiyatlarımızı arttırmadık. Yasalar gereği web sitelerinde fiyat yazılamadığı için size uygun fiyatlarımızı öğrenmek için bizi arayabilirsiniz. Tel 05493474347 veya www.drsertac.net sitemizi de ziyaret edip form doldurabilirsiniz.

Klasik porselen kaplamalarda, porselenin altında metal kullanılmaktadır. Kullanılan bu metaller vücut açısından bazı sıkıntılar meydana getirmektedir. Kaplama yapılan kişide alerjik durumlara neden olduğu gibi, uygulama yapılan diş etinde renk değişikliklerine, morarmalara neden olmaktadır. Bu nedenlerden ötürü, farklı bir madde araştırması yapılırken zirkonyum maddesi keşfedildi.
Beyaz bir madde olan zirkonyum, vücuda hiçbir zararı olmayan, doku dostu bir maddedir. Diş hekimliğinde, porselen kaplamalarda metalin yerine kullanılmaktadır. Metalin getirdiği olumsuzlar zirkonyum dişte görülmemektedir. Saydam yapısından dolayı, ışığı geçirdiği için doğal diş görünümü vermektedir. Estetik görüntüsünden dolayı diş hekimleri ve hastalar tarafından tercih edilmektedir.

Zirkonyum diş kaplaması yapımı

Zirkonyum kaplamada uygulanan metot diğer kaplamalardaki gibidir. Dişin hazırlanma, ölçü alma bölümleri aynıdır, farklılık dişin hazırlanma bölümünde görülür. Zirkonyum diş bilgisayar destekli cihazların bulunduğu laboratuvarlarda hazırlanır. Kaplama yapılacak dişlerin alınan ölçüleri bilgisayara girilir. Daha sonra istenilen ölçülerdeki diş, bilgisayar eşliğinde zirkonyum levhalarına el değmeden kesilip şekillendirilir. Kesilip şekillendirilen zirkonyum alt yapısı üzerine uygun renkte seramik yerleştirilerek kullanıma hazır hale getirilir.
Dişler kesildikten sonra dişlerin 3 boyutlu hali, ağız içi tarayıcılarla ve kameralarla elde edilen bilgiler bilgisayarda planlama yapıldıktan sonra, cad cam sistemine veriler gönderilir. Bu sistemle zirkonyum blokları el değmeden porselen dişlerin alt yapısı olarak hazır hale getirilir. Hazırlanan zirkonyum alt yapısı, porselenin işlenmesi için laboratuvara gönderilerek dişlere son hali verilir.
Zirkonyum, ilk uygulanmaya başlandığı yıllarda, zirkonyum işlemi yapılan laboratuvarların az olması, hastalar ve diş hekimleri tarafından az kullanılması sebebi ile daha pahalı bir uygulamadır. Günümüzde ilk uygulanmaya başlandığı yıllara göre zirkonyum uygulayan laboratuvarların çoğalması, diş hekimlerinin daha çok kullanması sayesinde zirkonyum diş ucuzlamıştır, fakat diğer kaplamalara göre fiyatı yüksek olsada daha iyi sonuç alındığı için daha çok tercih edilir olmuştur.

Rate post

Rate post
Önceki YazıESTETİK VE FONKSİYONEL SORUNLAR
Sonraki YazıDiş eti çekilmesi (Atrofisi)
16/06/2023

Zirkonyum Nasıl Bir Diş

Zirkonyum, son yıllarda diş hekimliğinde popüler hale gelen bir materyaldir. Estetik görünümü, dayanıklılığı ve biyouyumluluğu nedeniyle tercih edilen bir seçenektir. İşte zirkonyum...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
09/06/2023

Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?

Diş kaybı, estetik ve fonksiyonel açıdan sorunlara yol açabilir. Çekilen bir dişin yerine implant uygulaması, sağlıklı ve doğal bir gülümseme için en etkili çözümlerden...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
09/06/2023

Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir?

Senede bir defa diş kontrolü ve diş taşı temizliği yapmanın önemini anlatma ihtiyacı duydum. Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir? Sağlıklı...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon

Yorum Yap