Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya estetik diş tedavileri ve implant Küçükçekmece

Diş, ağız boşluğu içinde bir uçları üst ve alt çene kemiklerinin içerisine gömülüdür. Diğer uçları ise serbest olan küçük kemik görünen ve sertliğin deki oluşumların her birine verilen isimdir. Latincede dens olarak adlandırılır.

Çiğneme ve sesin söze dönüşmesi işlerinde yardımcı olur. Diş sindirim sisteminin başlangıcı olan ağızda bulunan ve asıl görevi besinlerin mekanik sindirimini başlatmakta olan bir organımızdır. Bunun yanı sıra konuşma sırasında seslerin çıkarılması ve yüz bölgesinde dudakların desteklenmesi açısından önemlidir. Hayvanlarda bu görevlerine ilave olarak bir nesneyi taşıma ve savunmaya yardımcı olma gibi hayati görevleri vardır.

DİŞ HAKKINDA BİLMEMİZ GEREKENLER

Dişler ile ilgili temel bilgiler ve günlük yaşantıda mutlaka kullanılan önemli verileri sizinle paylaşmak istedik. Web sitemizde ayrıca diş eksikliğinde uygulanan implant tedavisi ve estetik diş hekimliği uygulamaları ile birlikte diş eti hastalıkları ve diş protezleri ile ilgili bilgilere de ilgili linkler aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Diş hekimlerinin öncelikli amacı diş sağlığını korumak ve dişlerde ortaya çıkan hastalıkları ve problemleri gidererek başta çiğneme olmak üzere estetik ve fonetik işlevleri yerine getirilmesini sağlamaktır. Şimdi dişlerimiz ile ilgili genel bilgileri verelim yazının sonunda size çık ilginç geleceğini tahmin ettiğimiz bazı önemli açıklamalarda da bulunacağız.

  • Ağızda 20 tane süt dişi 32 tane kalıcı diş bulunur.
  • Yaklaşık 6 yaşına gelindiğinde süt dişleri yerlerini kalıcı dişlere bırakmaya başlarlar.
  • 7 yaş civarında sürekli kesici dişler süt dişlerinin altından sürerler.
  • Diş sürme zamanları ha ne kadar matematiksel bir cetvel gibi verilse de kişinin kemik yaşı ile genetik özellikleri ile alakalıdır.
  • 20 yaşına gelmiş yetişkinlerin birçoğunda 32 tane diş vardır 20 yaş dişleri bazen hiç oluşmayabilir veya gömük kalma ihtimali bulunmaktadır.
  • Diş minesi vücuttaki en sert madde olmasına rağmen besinlerin fazla uzun süre kalması iyi temizlenmemesi nedeniyle şekerlere fermente eder oluşan asit yüzünden bu mine tabakası aşınıp çürüyebilir.

genel çerçeve ile dişler hakkında bilgi edindikten sonra diş tedavileri ile ağız ve çevre dokuların tedavileri ile meşgul olan diş hekimliği mesleğine değinmek isteriz. Diş hekimliği bilim ile sanatın birlikte kullanıldığı önemli bir tıp branşıdır. Tıp bilimlerinde bazı birimle masa başı bazıları cerrahi branşlar. Diş hekimliği de girişimsel yani cerrahi bir bilim olarak uygulanmakta. Estetik diş hekimliği ve implant tedavileri günümüzün popüler diş hekimliği branşlarıdır.

5/5 - (10 votes)

5/5 - (10 votes)
Önceki Yazıİstanbul Diş Tedavi Hastaneleri
Sonraki YazıDiş Hekimi
16/06/2023

Zirkonyum Nasıl Bir Diş

Zirkonyum, son yıllarda diş hekimliğinde popüler hale gelen bir materyaldir. Estetik görünümü, dayanıklılığı ve biyouyumluluğu nedeniyle tercih edilen bir seçenektir. İşte zirkonyum...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
09/06/2023

Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?

Diş kaybı, estetik ve fonksiyonel açıdan sorunlara yol açabilir. Çekilen bir dişin yerine implant uygulaması, sağlıklı ve doğal bir gülümseme için en etkili çözümlerden...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
09/06/2023

Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir?

Senede bir defa diş kontrolü ve diş taşı temizliği yapmanın önemini anlatma ihtiyacı duydum. Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir? Sağlıklı...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon

Yorumlar (0)

Hasan Kır

Ağu 16, 2020 at 5:47 PM

Bilgiler için teşekkür ederim

Reply

sertac

Ağu 16, 2020 at 6:48 PM

Faydalı olduysa ne mutlu bize

Reply

Yorum Yap