İmplant ve implantüstü protezin uzun dönemli başarısı ya da başarısızlığını etkileyen faktörler ;
1- İmplantın yapım aşamasında kemik miktarının az ve- veya kalitesinin iyi olmaması , yetersiz yumuşak doku olması risk faktörünü artırır,
2- Hekimin tecrübesi ( tecrübeli bir hekim mevcut şartları en iyi şekilde değerlendirebilir.)
3- Yapılan uygulamada doğru görüntüleme tekniklerinin uygulanması ( 3 Boyutlu görüntülemelerle daha güvenli çalışmalar yapmak mümkündür.)
4- Uygulanan implantın materyal özellikleri ile yüzey yapısı önemlidir.(Kısaca kaliteli implantlarda risk daha azdır. İmplantın kalitesi Ar-Ge çalışmaları olan ve başarısı bilimsel çalışmalarla desteklenmiş olması ile belirlenebilir. )
5- İmplantın protez yapımını daha kolay ve daha az prosedürle yapılmasını sağlayan üstyapı parçaları olması hata riskini azaltır. (İmplant kayıplarının önemli kısmı hatalı protezlerden kaynaklanmaktadır.)
6- Yapılan implant destekli protezlerin kolay temizlenebilir olması. Çiğneme kuvvetlerin dengeli olarak dağıtılmamış olması
7- Uzun süreli ve çok miktarda sigara kullanımı
8- Sistemik vücut sağlığı-sağlıksızlığı
Gibi etkenlere bağlıdır. Bu faktörlerden bir ve ya birkaçı bir arada varsa periimplantitis riski artmaktadır.
Periimplantitis teşhisi radyolojik yöntemlerle ve klinik muayene ile tespit edilir.
Diş Çekimi Nedir?
Diş çekimi, dişin kemikteki soket denilen yuvasından uzaklaştırılması işlemidir.
Ağız ve Çene Cerrahisi
Ne Zaman Uygulanır?
Çürük ya da kırık nedeni ile zarar görmüş dişler, diş hekimi tarafından dolgu, kuron ya da başka bir tedavi yöntemi ile tedavi edilir. Ancak bazen dişteki zarar çok büyük boyutta olur ve diş tedavi edilemez duruma gelir. Bu nedenle dişin çekilmesi gerekir.