Diş eti dişlerimizi saran ve damak kemiğimizi örten pembe portakal kabuğu görünümünde bir dokudur. Damar yönünden çok zengin olduğundan rengi pembedir. İyi beslenen diş eti kolay iyileşir. Diş etleri zaman içerisinde senil atrofi denilen yaşlılığa bağlı çekilme nedeni ile diş köklerinin açığa çıkmasına neden olur. Yaşla doğru orantılı olan bu doğal diş eti çekilmesinden endişe etmemek gerekir.

Ağız içerisinde bulunan ve diş etinin altında alveol kemiği olarak adlandırılan damak kemikleri de zamanla erimeye başlar. Bu erime osteo poroz erimesinden farklıdır. Özellikle diş çekimi  sonrası erime hızlanır. Kötü ağız bakımı da diş etlerinde ve diş eti ceplerinde iltihaba neden olacağından kemik erimesini hızlandıran faktörlerdir.
Düzenli diş hekimi kontrolüne gitmek dişeti hastalıklarından ve dişeti çekilmesinden korunmanızı sağlar.

Diş eti dişlerimizin ağızda kalmasını sağlayan koruyucu bir dokudur. Diş eti iltihabı olduğunda diş etlerimizde kanama şişlik ve ağız kokusu hissederiz . Bu diş eti iltihabının ilk belirtisi olan kanama diş hekimlerinin deyimi ile kırmızı bir alarmdır.
İlerleyen diş eti hastalığı dişlerin zaman içerisinde sallanmasına neden olur. Gingivitis adı verilen diş eti iltihabı tedavi edilmediği takdirde ilerler ve diş ile çene kemiğini birbirine bağlayan liflerde enfeksiyon yayılır. Bu nedenle dişler sallanmaya başlar ve tedavisi mümkün olmayan ilerlemiş diş eti hastalığı nedeni ile dişlerin kaybedilmesine neden olur.
Ağız içerisinde diş taşlarının oluşması ile başlayan diş eti hastalığını engellemek için düzenli diş hekimi kontrolü şarttır. Toplumda yaygın olarak bilinenin aksine diş taşı temizliğinin dişlere hiç bir olumsuz etkisi olmamaktadır. Dişler temizlendikten sonra üzerindeki taşlar uzaklaştırıldığı için yaklaşık 5-6 gün bir soğuk hassasiyeti olabilir. Düzenli fırçalandığında bu hassasiyet kaybolacaktır. Diş eti sorunları hamilelerde, şeker hastalarında, menopoz döneminde, vitamin eksikliğinde, sigara kullananlarda, antidepresan ilaç kullananlarda, vücut savunma sistemi bozukluğu olduğu durumlarda ve yeterli ağız bakımı sağlanmadığı zamanlarda ilerler.
Dişetlerinde kanama olduğunda diş fırçalamayı arttırmanız gerekir. En kısa zamanda diş hekiminiz ile görüşmeniz gerekir. Diş Hekimi size yapacağı diş bakımı ve sayesinde diş eti hastalığının ilerlemesini durdurabilir.
Çekilmiş diş etlerinizin kendiliğinden uzaması mümkün değildir. Ancak dişeti nakli ile bu sorun kısmen giderilmeye çalışılabilir. Kaybedilen diş etinin büyük bir sorun olduğu göz önüne alındığında diş eti çekilmesi olmadan önleyici tedavinin yapılması önemlidir. Diş eti hastalıklarına neden olan bakteri plakları ağız içerisinde biriktikleri takdirde zamanla diş taşlarına dönüşürler. Diş taşlarının temizlenmesi sayesinde diş eti hastalıkları önlenebilir. Sizde ağzınızda diş taşı olup olmadığını öğrenmek ve diş eti sağlığınızı kontrol ettirmek isterseniz 02129093748 Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya dan randevu alabilirsiniz.

Error: Contact form not found.

Rate post

Rate post
Önceki Yazıİmplant Yapımı
Sonraki YazıDiş dolgu fiyatları 2017
16/06/2023

Zirkonyum Nasıl Bir Diş

Zirkonyum, son yıllarda diş hekimliğinde popüler hale gelen bir materyaldir. Estetik görünümü, dayanıklılığı ve biyouyumluluğu nedeniyle tercih edilen bir seçenektir. İşte zirkonyum...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
09/06/2023

Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?

Diş kaybı, estetik ve fonksiyonel açıdan sorunlara yol açabilir. Çekilen bir dişin yerine implant uygulaması, sağlıklı ve doğal bir gülümseme için en etkili çözümlerden...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
09/06/2023

Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir?

Senede bir defa diş kontrolü ve diş taşı temizliği yapmanın önemini anlatma ihtiyacı duydum. Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir? Sağlıklı...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon

Yorum Yap