Frenektomi ile ilgili sizin için hazırladığımız bu sayfada merak edilen konu başlıkları olarak; frenulum nedir, frenektomi nasıl yapılır, ortodonti tedavisi öncesi ve sonrası frenektomi, frenektomi yaptıranların yorumları, frenektomi ortodontide her zaman gerekli mi, dudak bağı ameliyatını kim yapar, frenektomi fiyatı ne kadar, frenektomi ameliyatı fiyatları, frenektomi sonrası dikkat edilmesi gerekenler anlatılacak.

Önce frenektomide kesilen frenilum ile ilgili bilgi verelim. Konu ile ilgili videoda üst çene frenulumu elektrocerrahi olarak düzeltilmekte. Siz de frenektomi ihtiyacı olan bir hasta iseniz frenulum ameliyatını en uygun koşullarda nasıl yapabileceğinizi öğrenmek için bize WhatsApp hattımızdan ulaşabilirsiniz.

Frenulum Nedir?

Frenulum, dudağı ve yanağı alveolar mukozaya, diş etine ve altta yatan periosteuma bağlayan bir mukoza zarı kıvrımıdır. Frenilum dişeti kenarına çok yakın bağlandığında dişeti sağlığını tehlikeye atabilir. Buna ek olarak, maksiller frenum, orta hat diastema vakalarında estetik problemler ortaya çıkarabilir. Bazı durumlarda da ortodontik sonucu tehlikeye atabilir. Böylece tedaviden sonra nükse neden olabilir. Böyle anormal bir frenumun yönetimi bir frenektomi yapılarak gerçekleştirilir.

Frenektomi Ameliyatı Nedir?

Frenulum diş eti dokusu ile dil,dudak ve yanak arasında bulunan ve bu dokuları birbirine bağlayarak hareketlerini sınırlandıran yumuşak mukoza dokusudur.
Kas bağı gibi görünen yumuşak bir dokudur. Ağızda dudak, dil, yanak bağı olarak da adlandırılabilen frenilum olması gerekenden farklı pozisyonlandığında küçük bir cerrahi işlem ile kesilerek düzeltilir. Bu cerrahi işleme frenektomi ameliyatı denir.

FRENİLUM UN SERBEST DİŞ ETİNE YAKIN OLAN YAPIŞIKLIĞINI GİDERMEK AMACI İLE UYGULANAN FRENEKTOMİ

Frenektomi, açık ve kısa kelimelerle, ağzınızdaki en küçük bağlantı yapılarından birisidir. Frenilum ameliyatı, istenmeyen konum, hacimde olan frenulumun cerrahi olarak çıkarılmasıdır diyebiliriz. Genel olarak, üst çenede ön iki diş arasında dişler arasına yerleştiği durumlar alınmasını gerektirir. Ortodonti tedavisinden önce veya sonra frenektomi ameliyatı önerilebilmektedir.

Frenilum Çeşitleri

Bizi ilgilendiren lingual (dil altı) ve labial (üst ön iki diş arası) frenulum’dur.

Labial (Dudak) Frenilumu

Aslına bakacak olursak, dudakların iç kısmındaki bu frenulumunun çok önemli bir işlevi yoktur. Bir ucu dudak mukozasında diğer ucu ön iki diş arasındaki diş eti bölgesindedir. Frenilum un ucu kesici dişler seviyesinde yerleşmiş olabilir. Dişler arasında kalın bir yapıda olduğunda ön iki dişin ayrık olmasına neden olur. Bazen diş etini hareket ettirilebilir. Gülme esnasında dişler arasındaki boşluk çirkin bir alan yaratabilir.

Lingual (Dil) Frenulumu

Lingual frenulum fazla yapışık ise kelimeleri doğru telaffuz etmek zor olabilmektedir. Diş altı frenilumları genellikle konuşma ve diksiyon ile ilgili sorunlar yaratır. Çünkü bağlantı, dilin doğru hareketine izin vermez. Özellikle R L seslerinde kişi zorlukla karşılaşır. Dil altı bağının kesilmesi ile kişinin telafuzu düzelir. Ancak yaranın iyileşmesini takiben konuşma egzersizleri önerilecektir.

 

5/5 - (1 vote)

5/5 - (1 vote)
Önceki Yazı2020 DENTAL FILLING PRICE
Sonraki YazıNeden İmplant Gerekiyor?
16/06/2023

Zirkonyum Nasıl Bir Diş

Zirkonyum, son yıllarda diş hekimliğinde popüler hale gelen bir materyaldir. Estetik görünümü, dayanıklılığı ve biyouyumluluğu nedeniyle tercih edilen bir seçenektir. İşte zirkonyum...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
09/06/2023

Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?

Diş kaybı, estetik ve fonksiyonel açıdan sorunlara yol açabilir. Çekilen bir dişin yerine implant uygulaması, sağlıklı ve doğal bir gülümseme için en etkili çözümlerden...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
09/06/2023

Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir?

Senede bir defa diş kontrolü ve diş taşı temizliği yapmanın önemini anlatma ihtiyacı duydum. Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir? Sağlıklı...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon

Yorum Yap