Ortodonti uygulaması ile diş hekimleri dişlerdeki eğrilikleri ve kapanış problemlerini giderir. Alt çene ile üst çenenin doğru kapanmadığı durumlar ve diş sıralanışındaki bozukluklar ortodonti tedavisini gerektirir. Dişler arasındaki boşlukların kapatılması ve dudaklar ile dişlerin uyumlu olması amacı ile de ortodonti uygulaması yapılabilir.

Normalde ağız kapanışında üst dişler alt dişlerden daha önde olmalıdır. Ön dişlerin çok ilerde durduğu ve dudakların birbirine değmediği durumlarda, ağızda çapraz kapanış varsa, dişlerin düzgün yerleşmediği ya da birbiri üzerine bindiği durumlarda ortodonti tedavisine ihtiyaç vardır.

Ortodonti ile eğri dişlerin tedavisi mümkündür.

Telsiz ortodonti şeffaf aparey

Ortodonti  Tedavisi Amacı

Kapanış bozuklukları çiğneme ve konuşmadaki zorluklar gibi fonksiyonel problemlerin yanında, kozmetik problemlere de neden olur. Aynı zamanda dizilim bozuklukları günümüzde sağlıklı bir gülüşe sahip olmamızı engelleyen ve sosyal statümüzü sınırlandıran en önemli etkenlerden birisidir.

Dişler ile çenenin estetik ve fonksiyonunu ideale ulaştırarak bireyin yaşam kalitesini yükseltmesine katkıda bulunur. Hangi yaşta olursak olalım tedavi edilmeyen ortodonti problemi daha da kötüleşir. Zaman geçtikçe çapraşıklık nedeniyle dişlerin temiz tutulamaması sonucu çürük ve dişeti hastalıkları oluşur. Ortodonti sorunu olan kişilerde erken yaşlarda diş kayıpları olabilir.


Telsiz Ortodonti Sık Sorulan Sorular

Şeffaf Plak ile Telsiz Ortodonti Nedir

Diş estetiği elde etmek için uygulanan yeni bir ortodonti yöntemidir. Bilgisayar teknolojisinin gelişmesi ve 3 boyutlu tasarım ve üretim süreçleri uygulanarak dişler istenilen sıralanışa getirilir. Plaklar yenilendikçe dişler hareket eder ve düzelir.

Şeffaf Plak Kullanım Süresi

Diş hareketi periodontal fibrillerin gerilimi ile sağlanır. Sıralı hazırlanan plakları günde en az 20-22 saat kullanmak gerekir. Tıpkı bir lastik gibi dişler ilk pozisyonuna geri dönme eğilimindedir.

Telsiz Ortodonti Avantajları

  • Metal yok
  • Yemek yerken çıkarma rahatlığı
  • Özel günlerde çıkarma rahatlığı
  • Fotoğraflarda gürünmez
  • Tedavi başından son durumu görme imkanı vardır
  • Dişlere dengeli kuvvetler verilir ağrı kontrolü mimkündür.

Plak ile Ortodonti Dezavantajları

Disiplin gerektirir
Takılmadığında tedavi başarısız olur


Ortodonti Diş Video


Ortodonti Bozukluklarının Nedenleri

1. Kalıtımsal: Anne, baba veya akrabalardan herhangi birinin dişlerinde var olan çapraşıklık genlerle çocuğa aktarılabilir. Buna engel olmak mümkün değildir.
2. Beslenme Bozuklukları: Yeterli beslenemeyen kişilerde, çene ve yüz yapısında hacimsel küçülme meydana gelecek ve normal hacimdeki dişler küçük çenelerde gerekli yeri bulamayacakları için çapraşıklıklar, rotasyonlar ve gömüklük durumları oluşacaktır.
3. Ağızdan Nefes Alma: Hasta burundan nefes alamıyor ise, üst çenenin büyüme potansiyeli üzerinde negatif etki oluşabilir.
4. Parmak Emme: Yeni doğmuş bir bebekte oldukça gelişmiş bir emme mekanizması vardır. Parmak emme yaşla azalır. Parmak emme alışkanlığında erken dönemde hiç önlem alınmaz. Genel olarak parmak emme 3.5 yaşından sonra da devam ederse tedaviye başlanmalıdır. Bu alışkanlığı devam ettiren çocukta alt ve üst dişlerde yer değiştirmeler ve kapanış bozuklukları oluşacaktır. .
5.Kötü alışkanlıklar: Diş sıkma, tırnak yeme, kalem ısırma, dudak ısırma gibi kötü alışkanlıklar.
6. Süt dişlerinin erken kaybı.
7. 20 yaş dişlerinin öndeki dişleri sıkıştırmasına bağlı düzensizlikler.
8. Diş kaybına bağlı olarak meydana gelen düzensizlikler.
9. Hormonal düzensizlikler, sistemik hastalıklar ve genetik olarak yatkınlıklar.
Her yaş grubundaki kişiler ortodonti tedavisi yaptırabilir. Özellikle çocukların 7 yaşından önce ortodonti muayenesi olması önerilmektedir. 7 yaşından sonra daimi dişler sürmeye başlar ve problem varsa ortaya çıkarılabilir. Bu tedavinin erken yaşlarda yapılması başarılı sonuçlar vermektedir.

Ortodonti Tedavisi 3 Şekilde Uygulanabilir.

1-Sabit Apareyler :

Dişin üzerine yapıştırılan ‘Braket’ denilen ancak hekim tarafından çıkarılan apareylerdir. Braketler temel olarak metal ve seramik (porselen) olmak üzere iki gruba ayrılırlar. İki braket türünün de kendine göre avantajları vardır. Ancak ortodontik tedavide genellikle paslanmaz çelik braketler kullanılır.

2-Hareketli Apareyler: 

Daha kısa süreli kullanabildiğimiz, akrilik damak kısmıyla ağızda tutunmayı sağlayan tellerden oluşan hasta tarafından takılıp çıkartılabilen apareylerdir. Genellikle tek veya bir gurup dişe hareket yaptırmak amacı ile kullanılır ve kapasiteleri sınırlıdır.

Şeffaf plak ile ortodontiye için kullanılan apareyler

Şeffaf plaklar ile Ortodonti tedavisi ne de hareketti apareyler ile ortodonti kategorisine sokabiliriz. Dişlerden alınan ölçü bilgisayar programı yardımıyla analiz edilir ve adım adım diş hareketleri verilerek şeffaf plaklar hazırlanır. Gün içerisinde 22 saat süreyle takılan bu plaklar sayesinde Diş teli olmadan şeffaf plaklar ile eyri dişlerin düzeltilmesi mümkün olmaktadır.

3-Fonksyonel Apareler:

Alt ve üst çenenin birbirine göre bozulan ilişkilerini (iskeletsel problemler) düzeltmek amacıyla ergenlik dönemi öncesinde küçük yaşlarda çoğunlukla hastaların kendilerinin takıp çıkarabildiği özel apareylerdir.

Diş vakalarına göre ortodonti tedavisi süreçleri değişiklik göstermektedir.

  • Dişleri düzeltmek
  • Kapanış bozukluklarını düzeltmek
  • Dişler arasındaki boşluklarının (diastemeların) kapatılması
  • Diş ve dudakları estetik sınırlara getirmek.

Ortodonti Tedavisi Kimler Yaptırabilir?

Amerikan Ortodontistler Derneği çocukların 10 yaşından önce ortodonti bakımından muayene olmasını önermektedir. O yaşlarda yeterince kalıcı diş çıktığından, oluşabilecek sorunları tespit etmek mümkündür. Ayrıca oluşmaya başlamış diş çürüğü veya diş fırçalama sorunları mevcut ise bunların da tespit edilerek önlem alıması sağlanabilmektedir.

Çene Kapanış Bozuklukları: Dişlerin ısırma sırasında birbirleri ile doğru pozisyonda olması önemlidir. Çiğneme gerekenden farklı biçimde olduğunda eklem ve sindirim problemleri görülür. Alt çene ile üst çenenin uyumlu olmaması ile ortaya çıkan çiğneme sorunu genellikle iskeletsel sorundur. Ortodonti veya çene cerrahisi ile ortodonti branşlarının birlikte yapacakları tedaviler ile düzeltilebilir. Alt çenenin ileride olması, üst çenenin ileride olması veya tam tersi durumlar ile çapraz kapanış vakaları için tedavi seçeneklerini klinikte yapılacak detaylı muayene ve sefalometrik film analizi ile tespit etmek ve planlama yapmak gerekir.

Ortodonti tedavisi görenler için ağız hijyeni çok önemidir!

Dişlere tel taktırmadan önce diş fırçalama, ara yüz fırçaları ve diş ipinin önemli olduğunu bilmelisiniz. Eğri dişleri için tedavi gören insanların ağız hijyenine daha fazla dikkat etmeleri gerekir.

Ortodonti Tedavisi Fiyatları

Diş eğriliklerini diş teli takarak veya telsiz ortodonti olarak adlandırılan şeffaf plaklar ile ortodonti yöntemi kullanarak düzeltmek mümkün dedik. Bu ortodonti tedavisi fiyatları hakkında da genel bilgiler vermeye çalışalım. Diş teli fiyatı diş dolgusu fiyatı veya diş temizletme fiyatı ile karşılaştırıldığında yüksek görünür. Ancak eğri dişleri düzeltmek zaman alır. Onlarca defa diş hekimi kliniği ni ziyaret ederek ortodonti uzmanı muayenesi olursunuz. Diş telleri veya şeffaf plaklar her seferinde değiştirilir. Bütün bunlar bir maliyettir. Uzun süren diş tedavilerinden birisi de kanal tedavisidir. Kanal tedavisi fiyatı da diş dolgu fiyatı ile karşılaştırıldığında daha yüksektir. Çünkü bu tedavi için kullanılan malzeme ve tedavi için ayırılan süre daha fazladır.

Ortodonti tedavisi ister diş teli takılarak yapılsın ister şeffaf aparey ile telsiz tedavisi yapılsın ortodonti fiyatları ucuz olamamaktadır. Ortodonti fiyatı 2020 yılında 7 bin liradan başlayan fiyatlar ile uygulanır. Bunu genel olarak 1000 € olarak düşündüğünüzde ileriki yıllarda yani 2021 ortodonti fiyatları ile ilgili de genel bir fikir sahibi olmuş olacaksınız.

Hangi Yöntem Daha Ucuz?

Diş düzletme fiyatı, yani ortodonti tedavisi ücretleri 7-8 bin liradan başlıyor dedik. Farklı yöntemler ile diş eğriliklerinin düzeltilmesinin mümkün olduğunu da belirtmiştik. Bu ortodonti tedavi yöntemleri içerisinde fiyat olarak en uygun olanı hangisi? Diş teli kullanılarak yapılan ortodonti fiyatları ile şeffaf plaklar ile ortodonti fiyatları arasında fark var mı?

Diş teli fiyatları ile şeffaf aparey fiyatları aşağı yukarı aynıdır. Ancak diş telim görünmesin diyerek beyaz diş teli taktırmak isterseniz ortodonti fiyatları bir miktar yükselecektir. Safir veya seramik diş teli olarak adlandırılan beyaz diş telleri %50 daha yüksek fiyatlar ile uygulanabilmektedir. Bir de diş telini dişlerin iç kısımlarına takarak uyguladığımız lingual ortodonti yöntemi mevcuttur. Lingual ortodonti diğer bütün diş teli tedavilerinin iki katı bir ücret ile uygulanmaktadır.

Size en uygun tedavi seçeneğini öğrenmek için ortodonti uzmanı da bulunan Küçükçekmece Korudent Diş kliniğimizden hemen randevu alabilirsiniz. Yapılacak ön muayeneden sonra ortodonti uzmanımıza yönlendirilerek sizin için gereken tedaviyi ve tedavi süresi ile ilgili bilgileri alabilirsiniz.

Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya dişleriniz ve diş etleriniz ile ilgili sağlık durumunuz hakkında sizi bilgilendirecek, şeffaf plaklar ile telsiz ortodonti uygulamasının yapıldığı kliniğimizden diş eğriliği sorununuz ile ilgili detaylı bilgiler almış olacaksınız. WhatsApp veya iletişim formu ile randevu alabilirsiniz.

Öğrenmek istediğiniz konuları yorum bölümüne yazarsanız cevap yayınlanacaktır.

Hangi Tedavi En Hızlı?

Teknolojideki ilerlemeler sayesinde hemen hemen her tedavi türü nispeten hızlıdır.
Bu önemli adımlar tedavinizi mümkün olduğunca çabuk yapacaktır:
Diş hekiminizin fırçalama, diş ipi, profesyonel temizlik ve diyet hakkındaki talimatlarını izleyin.
Ortodonti tedavisi randevularınıza zamanında gelin, ertelemyin.
Sizin için en iyi gülümsemeyi sağlamaya çalışacağız. size en iyi gülümsemeyi vermek için sahip olduğumuz bütün beceri ve deneyimimizi kullanarak size yardımcı olmaya çalışacağımızdan emin olabilirsiniz. Ortodonti tedavisi için karar verip kliniğimize geldiğinizde,

Ortodonti Tedavisi İçin Yaşım Kaç Olmalı

Kronolojik yaş, hastanın ortodontik tedaviye aday olup olmadığına karar verirken bir faktör değildir; tedavinin başlaması için ideal bir yaş yoktur. Sağlıklı dişler her yaşta hareket ettirilebilir. Yaşa bakılmaksızın, hastalar sadece daha iyi görünmekle kalmayıp aynı zamanda daha iyi çiğneyen dişleri dört gözle bekleyebilirler.
Şüphesiz diş eğriliklerinde erken müdahalenin faydası olacaklar var. Bu hastalar için tedavinin, kalıcı dişlerin sürerken iyi pozisyonlarda olması için çenelerin büyümesine rehberlik etmek idealdir. Bu nedenle 10 yaşında diş hekimi kontrolleri başlamalıdır diyoruz.
Diş hekimini periyodik olarak ziyaret ederseniz, çocuğun tedaviye başlaması için en uygun zamanı kaçırmazsınız. Ortodontik tedavinin mümkün olan en iyi sonuçları alabilmesi için zamanında müdahale edebilir.
Yine de, ortodontik tedavi yetişkinlerde oldukça başarılı olabilir. Dişleri hareket ettirmenin fizyolojik süreci yetişkinlerde de çocuklarda olduğu gibidir. Yetişkin ortodontik tedavi, yetişkinlerde daha yoğun kemik dokusu nedeniyle çocukların tedavisinden biraz daha uzun sürebilir. Yeni bir gülümseme, yıllarca dişlerini saklayarak geçirmiş yetişkinler için yeni bir hayat demektir. Ortodontik Tedavi İçin Çok Yaşlı Mıyım? .yazımı okuyabilirsiniz.

Sadece tek çeneme tel taktırabilir miyim?

Sadece alt dişlerinizdeki ortodontik tedavinin bu dişleri üst dişlerinizle düzgün bir şekilde hizalayıp hizalayamayacağı, yalnızca muayene ve konsültasyon için bir ortodontisti ziyaret ederek cevaplanabilecek bir şeydir.
Ortodontik tedavi, iyi oturan çiğneyen dişler ve bunun sonucunda bir bireyin hayatı boyunca daha iyi sindirim sistemi için uygulanır. Ağızdaki dişleri bir “dişli” sistemi olarak düşünün. Dişlerimiz de tıpkı dişliler gibi, kullanım ömrü boyunca aşırı aşınmayı önlemek için iyi bir şekilde birbirine geçmelidir.

Eğri dişlerim var tel takmak zorundamıyım?

Teknolojideki ilerlemeler sayesinde, tedavi seçenekleriniz arttı. Artık seramik (diş renkli) diş telleri, dişlerin arkasına yerleştirilen lingual diş telleri veya aşeffaf plak aparey ile telsiz ortodonti alternatifleri var.
Günümüzün standart metal braket uygulaması yerini telsiz ortodonti uygulamasına bırakıyor. İhtiyaçlarınıza en uygun tedavinin türünü belirlemek için lütfen yüz yüze konsültasyonda bir size uygun seçenekleri gözden geçirmemiz için randevu alarak Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya ya muayene olunuz.
Unutmayın!
Ortodonti tedavilerimiz en iyi gülümsemenizi sağlamak için, farklı ve yeni tedavi seçeneklerine sahiptir.

Eksik dişlerin var ortodonti tedavisi olabilir miyim?

Diş eksikliği olmasında eyri dişler için bir hazırlayıcı durumdur. Dişleri çekilmiş hastaların çekim boşluklarına doğru hareket eden dişler ortodonti tedavisi sayesinde düzeltilerek eksik diş boşluklarına implant veya estetik diş kaplama uygulanabilmektedir. Sizin mevcut durumunuzu İncelemek ve en uygun tedavi seçeneğini belirlemek için Kliniğimizden randevu alarak Diş hekimi Sertaç Kızılkayaya diş muayenesi olmanız tavsiye edilir.

Dişlerimde kanal tedavisi var ortodonti yapılabilir mi?

Dişlerinizde kök kanal tedavisi varsa başarılı bir ortodontik tedavi görmeniz mümkün olabilir. Size ve durumunuza özgü cevaplar için bir kliniğimizden randevu almalısınız.

Dişlerimde bir veya birkaç tane diş kaplaması var ortodonti tedavisi olabilir miyim

Ortodontik braketler, tıpkı diğer dişlerde olduğu gibi kronlara yapıştırmak için malzemeler mevcuttur. Şeffaf plaklar ile ortodonti tedavisi de olabilirsiniz. Sizin için en doğru teşhis ve tedavi planını yapabilmemiz için diş hekimi Sertaç Kızılkaya dan ortodonti randevusu almanız gerekir.

Ne sıklıkla gelmem gerekecek?

Ortalama olarak, ortodontist sizi diş teli vaya şeffaf plak ile ortodonti tedavisi sırasında yaklaşık iki ila sekiz haftada bir görecek. Bu, ortodontistin tedavi yoluyla ilerlemek için gerekli değişiklikleri yapmasına izin verir ve aynı zamanda tedavi ilerlemenizi takip etmelerini ve dişlerinizin ve diş etlerinin sağlığını izlemelerini sağlar.

Hamileler ortodonti tedavisi yaptırabilir mi?

Hamileyken tedaviye başlamak mümkün olabilir, ancak hamilelik ağzı etkileyebilecek bedensel değişiklikler getirdiği için, herhangi bir ortodontik tedaviye başlamadan önce durum tespitinizin yapılması önerilir.

Diş teli ile ağız bakımım nasıl olacak?

Evet, dişlerinizi ve diş tellerinizi (veya diğer aletleri) temiz tutmak sizin açınızdan biraz daha fazla çaba gerektirir. Ortodontistiniz fırçalamayı ve diş ipini nasıl fırçalayacağınızı, ne sıklıkla fırçalayıp diş ipi kullanacağınızı açıklayacak ve sahip olduğunuz ortodontik tedaviye dayalı özel talimatlar verecektir. Mümkün olan en iyi sonuçları almak için ortodontistin diş hijyeni önerilerine uyduğunuzdan emin olun. Diş hekimi ve yardımcı olabilecek dişçilik ürünleri konusunda ortodontistinize danışın.

Ortodonti Blog

Plak ile Ortodonti Uygulaması Avantajları

Diş hekimliğinde de gelişmeler ve yenilikler hızla devam etmekte. Telsiz ortodonti uygulaması da bunlardan birisi. Yapılan araştırmalarda, son dört yılda geleneksel diş teli tedavisi...

Şeffaf Plak İle Ortodonti

Eğri dişleri düzeltmek için kullanılan yöntemlerden bir tanesi şeffaf plaklarla telsiz ortodonti yöntemidir. Bu yöntem diş teli gibi dişlerin düzgün sıralanmasını sağlar. Bu sayede...

Ortodonti nezaman uygulanır? Tedavi süresi nedir?

Ortodontik tedavi, sağlıklı diş ve dişetlerine sahip bireylere her yaşta uygulanabilir. Çenelerle ilgli anomaliler genellikle büyüme sürecinde tedavi edilebilir. Erişkin yaşta...

Üniversite hastanelerinde ortodontik tedaviye başlanılması için beklenen süre neden uzundur?

Başvuran hasta sayısının çokluğu, tedavi süresinin uzun oluşu ortodontik tedavi hizmeti veren resmi kurum sayısının çok az olması ve ayrıca üniversitelerde tedavi hizmeti ile birlikte...

Şeffaf plak ile ortodonti fiyatı ne kadar?

Diş eğriliklerinde son yıllarda kullanılan yöntemlerden biri de şeffaf plak ile ortodonti tedavisidir. Bilgisayar destekli planlama ve uygulama ile gerçekleştirilen bu uygulamanın toplam...

Orthero ile Telsiz Ortodonti Fiyatı Ne Kadar?

Eğri dişlerin düzeltilmesinde uygulanan modern bir uygulama olan şeffaf plak ile ortodonti markasıdır. Günümüzde telsiz ortodonti alanında gelinen en son teknolojiyi sunan Orthero, kişiye...

5/5 - (16 votes)